EENMALIG ADVIES

U kunt de Haagse Hofdame vragen om bij u langs te komen wanneer u specifieke vragen hebt. Hierbij kunt u denken aan een praktisch advies over een moeilijke plek in de tuin, wat voor planten het er van nature goed kunnen doen, de geleidelijke verandering van de bestaande situatie naar een insecten- en vogelvriendelijke tuin, of een snoeiadvies. Een adviesgesprek duurt anderhalf uur.

BEGELEIDING GEMEENSCHAPPELIJKE TUINEN

De Haagse Hofdame begeleidt ook tuinen waar veel verschillende mensen gebruik van maken. Dit zijn vaak grotere, gemeenschappelijke tuinen bijvoorbeeld bij woongebouwen.

Soms zijn deze tuinen toe aan verandering. In dat geval inventariseert zij alle -mogelijk ook verschillende- wensen en maakt een plan waarin deze ondergebracht worden. Praktisch kun je denken aan tuinen waarin bijvoorbeeld plekken gemaakt worden voor kinderen om te spelen, naast gedeelten waar je rustig en ongestoord kunt zitten. Maar er kan ook behoefte zijn een vlindertuin, bloemen- of moestuin, of aan een gedeelte dat in principe met rust gelaten wordt, waar de natuur zich dus zoveel mogelijk kan ontwikkelen. In het onderbrengen van zulke verschillende wensen naast elkaar, is de Haagse Hofdame mede door haar stedebouwkundige ervaring zeer wel thuis.

Kijk hier naar een praktijkvoorbeeld van een kloostertuin.

Voor de nieuwsbrief kunt u zich opgeven door een e-mail te sturen naar info@haagsehofdame.nl