EENMALIG ADVIES

Wanneer u specifieke vragen hebt of problemen in uw tuin tegenkomt kunt u een afspraak met mij maken om bij u langs te komen om samen een oplossing te bespreken. U kunt hierbij denken aan een advies over een moeilijke plek in de tuin, wat voor planten er van nature goed zullen groeien, hoe de bodem te verzorgen, een geleidelijke verandering naar een insecten- en vogelvriendelijke tuin, of een snoeiadvies.
Een adviesgesprek duurt anderhalf uur.

BEGELEIDING GEMEENSCHAPPELIJKE TUINEN

U kunt mij ook tegenkomen in tuinen waar veel mensen gebruik van maken. Bijvoorbeeld een gemeenschappelijke tuin bij een woongebouw of een wijktuin die door vrijwilligers onderhouden wordt.

Soms zijn deze tuinen toe aan verandering en is het nodig dat daarvoor een plan opgesteld wordt waarin de wensen van alle betrokkenen verwerkt worden. Hierbij kun je denken aan tuinen met ruimte voor kinderen om te spelen naast plaatsen om rustig en ongestoord te zitten. Ruimte voor een bloementuin, een vlindertuin of een moestuin.
En misschien ook een gedeelte, waar de natuur zich zoveel mogelijk kan ontwikkelen. In het maken van zo’n plan en de begeleiding van het proces tot de oplevering ben ik mede door mijn stedebouwkundige achtergrond, goed thuis.

Kijk hier naar een voorbeeld: de Kloostertuin in Den Haag.
kloostertuin.

Voor de nieuwsbrief kunt u zich opgeven door een e-mail te sturen naar info@haagsehofdame.nl