De Haagse Hofdame ontwerpt de tuin die bij u past, een goed ontwerp is de basis voor het uiteindelijke resultaat:
de tuin waar u zich thuis voelt.

U kunt De Haagse Hofdame opdracht geven om haar ontwerp zelfstandig voor u te maken, maar u kunt er ook voor kiezen om gezamenlijk aan het werk gaan om zo het ontwerp voor uw nieuwe tuin samen vorm te geven.

HET OMVORMEN VAN EEN BESTAANDE TUIN

Liever dan een geheel nieuw ontwerp voor een tuin te maken, vormt De Haagse Hofdame bestaande tuinen voorzichtig om.
Tijdens een eerste bezoek worden uw wensen geïnventariseerd en de bestaande tuin zorgvuldig bekeken op de mogelijkheid om bomen, planten en overige elementen te bewaren en in te passen in het toekomstige ontwerp.
Bij deze manier van werken wordt het nieuwe dus als het ware om het bestaande heen ‘geweven’.
Hierin onderscheidt De Haagse Hofdame zich van veel andere ontwerpers die liever van een nieuwe situatie uitgaan.
In eerste instantie is deze werkwijze wat arbeidsintensiever dan het maken van een geheel nieuw ontwerp waarbij in principe al het bestaande vervangen wordt.
Maar uiteindelijk worden kosten bespaard doordat veel planten en bomen met rust gelaten of hergebruikt worden, en dus niet vervangen hoeven worden.

voor

na

EEN NIEUWE TUIN

Vanzelfsprekend zijn er ook situaties waarin een geheel nieuwe tuin wenselijk is: bijvoorbeeld in een nieuwbouw situatie. Met uw wensen, huis en omgeving helder voor ogen en in nauwe samenspraak wordt met het ontwerp de basis gelegd voor uw toekomstige tuin.

Een tuinontwerp bestaat uit
– Een schetsontwerp
– Een tussentijdse bespreking
– Het definitieve ontwerp

BEPLANTINGSPLAN

Het beplantingsplan volgt op het ontwerp en is nodig om de benodigde hoeveelheden planten en materialen te berekenen. Naar aanleiding hiervan kunnen de kosten worden berekend en wordt
de offerte gemaakt.

Het beplantingsplan bestaat uit:
– Een tekening waarop de positie en aantallen van de planten staan aangegeven
– Een lijst met Latijnse- en Nederlandse namen.

AANLEG

Voor de aanleg van tuinen wordt altijd een offerte gemaakt en werkt de Haagse Hofdame samen met andere ervaren vakmensen.
Inbegrepen is een evaluatiebezoek een jaar na de aanleg van de tuin.

ONDERHOUD

De Haagse Hofdame is van mening dat onderhoud een grote invloed heeft op de sfeer en kwaliteit van uw tuin. Voor de verzorging, het snoeien, (ver)planten en schoonmaken is zij uw partner.

TECHNIEK

Dit lei systeem voor klimplanten bestaat uit kabels, ogen en draadspanners, alles van roestvrijstaal.
Voordeel is dat het precies op maat gemaakt wordt, waardoor u precies kunt bepalen waar u uw planten wilt laten groeien.

Hebt u plannen voor een verticale tuin of heeft u een klimplant die duurzaam opgebonden moet worden? U kunt mij bellen voor een afspraak, samen bespreken wij uw wensen waarna ik een offerte voor u kan maken.

Voor de nieuwsbrief kunt u zich opgeven door een e-mail te sturen naar info@haagsehofdame.nl