De Haagse Hofdame ontwerpt de tuin die bij u past.
Met uw wensen, huis en omgeving helder voor ogen en in nauwe samenspraak wordt met het ontwerp de basis gelegd voor uw toekomstige tuin.

Een goed ontwerp is de basis voor het uiteindelijke resultaat: de tuin waar u zich thuis voelt.

voor

na

ONTWERP

Een tuinontwerp bestaat uit een gedetailleerde ontwerptekening die gemaakt wordt naar aanleiding van uw wensen en na inventarisatie van de bestaande toestand.
Inbegrepen zijn:
– Het maken van een schetsontwerp
– Een tussentijdse bespreking
– Het uitwerken van het definitieve ontwerp

BEPLANTINGSPLAN

Het beplantingsplan volgt op het ontwerp en is nodig om de benodigde hoeveelheden planten en materialen te berekenen. Naar aanleiding hiervan kunnen de kosten worden berekend en wordt
de offerte gemaakt.

Het beplantingsplan bestaat uit:
– Een tekening waarop de positie en aantallen van de planten staan aangegeven
– Een lijst met Latijnse- en Nederlandse namen.

AANLEG

Voor de aanleg van tuinen werkt de Haagse Hofdame als dat nodig is, samen met andere ervaren vakmensen en ontwerpers. Voor de aanleg van een tuin wordt altijd een offerte gemaakt. Inbegrepen is een evaluatiebezoek een jaar na aanleg van de tuin.

ONDERHOUD

De Haagse Hofdame is van mening dat onderhoud een grote invloed heeft op de sfeer en kwaliteit van uw tuin. Voor de verzorging, het snoeien, (ver)planten en schoonmaken is zij uw partner.

TECHNIEK

Dit lei systeem voor klimplanten bestaat uit kabels, ogen en draadspanners, alles van roestvrijstaal.
Voordeel is dat het precies op maat gemaakt wordt, waardoor u precies kunt bepalen waar u uw planten wilt laten groeien.

Hebt u plannen voor een verticale tuin of heeft u een klimplant die duurzaam opgebonden moet worden? U kunt mij bellen voor een afspraak, samen bespreken wij uw wensen waarna ik een offerte voor u kan maken.

Voor de nieuwsbrief kunt u zich opgeven door een e-mail te sturen naar info@haagsehofdame.nl