Tarieven

Een eenmalig advies

Tarief: € 175,-
Duur: 1 tot 1,5 uur

In een adviesgesprek komen specifieke vragen aan de orde.
Bijvoorbeeld hoe u van uw tuin een ecologisch waardevolle(re) plek kunt maken. Of welke bijen-, vlinder- en vogelvriendelijke planten en bomen geschikt zijn voor uw tuin en welke mogelijkheden er zijn om van uw tuin een mooie levende plek te maken. Ook kan de Haagse hofdame bekijken welke oplossingen er zijn voor een bestaand probleem en u een snoei- of beplantingsadvies geven.

Samen ontwerpen

Tarief: € 291,-
Duur: minimaal 3 uur per keer
Extra uren worden per uur berekend.
Uurtarief: €97,- 
Reis- en transportkosten (binnen Den Haag) € 30,-

U kunt samen met mij bij u thuis het ontwerp voor uw toekomstige tuin maken. Wij bespreken de mogelijkheden om de indeling, de beplanting en vormgeving te verbeteren.
Tekenmaterialen, schetspapier, informatie over planten en materialen breng ik mee. Zo kunnen wij samen alle veranderingen en verbeteringen bedenken en schetsen. Afhankelijk van de grootte van uw tuin en specifieke vragen zijn 3 tot 4 dagdelen vaak voldoende om een globaal ontwerp te maken. Het beplantingsplan kan ik daarna eventueel ook voor u maken. Dit gaat altijd op basis van een offerte.

Naar aanleiding van het eindresultaat kunt u besluiten om alles zelf uit te voeren of mijn hulp daarbij te vragen.

 

  • Tekstbewerker bewerken

 

3 uur les op locatie

Tarief: € 291,- voor 1-2 personen
Duur: 3 uur les aan huis / met de hofdame uw tuin in
Extra deelnemers zijn welkom. Maximaal aantal deelnemers: 6 personen. Voor iedere volgende deelnemer wordt €40,- extra in rekening gebracht.
Extra uren worden per uur berekend.
Uurtarief: €97,-

Samen bekijken wij uw tuin . U kunt al uw vragen stellen over planten, stekken, verzorging en indeling van uw borders, de verzorging van uw rozen en (fruit)bomen, snoeitechnieken, gezonde bodem, compost maken enzovoort. Ik breng goede gereedschappen mee zodat u daar gelijk mee kunt leren werken.

Tuinontwerp met beplantingsplan

Eerste gesprek tuinontwerp: € 175,-
Duur: 1,5 tot 2 uur
Extra uren worden per uur berekend.
Uurtarief: €97,-

In een eerste gesprek bekijken wij samen wat voor u belangrijk is in uw toekomstige tuin en wat de mogelijkheden zijn.
Ik vind het belangrijk om duurzaam te werken. Dit betekent dat in uw tuin zoveel mogelijk bomen, struiken en planten behouden worden. Vaak is het in bestaande tuinen beter om bij te sturen dan een ontwerp met een geheel nieuwe beplanting te maken. Bij aanvang kost deze werkwijze iets meer tijd, maar uiteindelijk is het eindresultaat duurzamer en minder kostbaar dan wanneer een geheel nieuwe tuin aangelegd zou worden.

Na het eerste gesprek ontvangt u een offerte voor het maken van een ontwerp en beplantingsplan. Deze offerte is gebaseerd op het aantal uren werk dat nodig is om het ontwerp en beplantingsplan voor uw tuin te maken.

Uurtarief tuinontwerp: € 97,-

Prijsindicatie Tuinontwerp en Beplantingsplan

Afmeting tuin Ontwerp Inmeten tuin Beplantingsplan
0 – 100 m² € 995,- € 275,- € 825,-
100 – 200 m² € 1350,- € 350,- € 1210,-
200 m² – 400 m² € 1925,- € 575,- € 1650,-

Grotere tuinen op aanvraag.

Bovenstaande bedragen kunnen afhankelijk van uw wensen afwijken. U ontvangt daarom altijd eerst een gespecificeerde offerte.

Leren zorgen voor uw eigen tuin


Uurtarief: € 80,-
Duur: minimaal 3 uur per keer

Wanneer u de tuin die ik voor u ontworpen en aangelegd heb in goede conditie wilt houden kan ik het onderhoud ervan natuurlijk op mij nemen maar u kunt mij ook vragen om samen met u een aantal keren aan het werk te gaan waarbij ik u kan leren hoe u zelf uw tuin in goede conditie kunt houden:
vaste planten verzorgen, rozen, heesters en (vrucht)bomen snoeien, de bodem gezond houden, eventuele ziektes op biologische wijze bestrijden, zorgen voor vogels en andere dieren in de tuin. 

Het onderhoud van de tuin

Onderhoud gaat altijd op uurbasis.
Tarief: € 62,50 / €68,50 voor werk met de kettingzaag

Reis- en transportkosten binnen Den Haag € 30,-

Bij afstanden groter dan 10 km van Den Haag worden de reiskosten met de opdrachtgever gedeeld: u betaalt dan de helft van de brandstofkosten en reistijd op basis van het uurtarief, de andere helft neem ik voor mijn rekening.

Alle bedragen zijn inclusief BTW en het gebruik van tuingereedschap.
De meerkosten voor het gebruik van gemotoriseerd gereedschap, de onkruidbrander en overige machines zijn € 6,- per uur.
Kosten voor het afvoeren en storten van groenafval worden apart in rekening gebracht.