Midden in oud Den Haag, rond de Bartholomeus kapel, bevindt zich deze – openbare – oude tuin. Het is een rustige plek, midden in het drukke centrum van de stad.

Er staan mooie oude bomen waaronder een monumentale treures (Fraxinus excelsior pendula) en oude hoogstam fruitbomen. Ook is er een moes/siertuin met onder anderen bessen, rozen, kruiden groenten en bloemen.
De Haagse Hofdame heeft samen met vrijwilligers van 2015 tot 2019 voor de Kloostertuin gezorgd.

Nadat de tuin in kaart was gebracht en de aanwezige planten, heesters en bomen waren geïnventariseerd werden verschillende bomen in samenwerking met Koster Boomverzorging en specialisten van fruitmuseum ´t Olde Ras bekeken op mogelijkheid tot behoud en vervolgens gerestaureerd.
Waar dat niet mogelijk was, zijn ze vervangen door nieuwe fruitbomen. Niet alle bomen even nieuw want twee daarvan zijn gered uit boomgaarden die elders moesten verdwijnen: een oude hoogstam perenboom, Pyrus communis ‘Legipont’ en een oude eveneens geredde appelboom ´Schone van Boskoop´.

Met de komst van de nieuwe bomen, lente 2019, werd een hoofdstuk afgesloten en is de tuin geheel overgedragen aan de zorg van buurtbewoners, inmiddels verenigd in Stichting Vrienden van de Kloostertuin, en de gemeente Den Haag.